Piisaako aina pelkät hyvät aikeet?

”Piisaa pelkät hyvät aikeet, ei sillä taustalla merkitystä ole”. Tällaiset mietteet erittäin suurelta vaikuttajalta ns henkisellä alalla.

No hyvänen aika ilman muuta sillä taustalla ja kokemuksella on (pitäisi olla) monelle ihmiselle merkitys. 

En minä menisi aivokirurgin luentoa kuuntelemaan jos se on vain päättänyt että alkaa kirurgiksi tai alkaa puhumaan asiasta ja vähän jotain videoita aiheesta joskus kattellut ja kirjoja lukenut. Mutta jos hän vakuuttavasti ja asiantuntevasti puhuu niin helppo mennä lankaan, totta. Meen kuitenkin sitten kuuntelemaan kun on satoja ihmisiä moninaisella kokemuksella hoitanut ja leikannut niin tiedän mitä uskon ja uskon paremmin mitä kuulen.

En minä menisi myöskään kyseisen ihmisen leikkaukseen vaikka hänellä olisi kuinka hyvät aikeet ja energia koska taustaa ja kokemusta ei ole. Menisitkö itse em. henkilön käsiin pelkillä hänen hyvillä aikeilla?

Ostaisinko itse rakennetun talon jos rakentaja ei ole aiemmin taloja tehnyt onnistuneesti? En ostaisi, varmasti tulee vikoja koska kokemusta ja tietoa ei ole paljoa. Hän joskus ehkä jotain pientä rakennellut itsekseen kotonaan. Tottakai hyvillä puhelahjoilla tällainen talo tulee myydyksi kun osaa puhua oikein vakuuttavasti ”kaikki kunnossa.” Ja menee helposti lankaan mutta kuuleekin jälkikäteen että henkilö ei ole koskaan aiemmin rakentanutkaan useita taloja hyvin tuloksin vuosien kokemuksella. Kauheaa! Mutta kun oli niin hieno ihminen ja ihanan oloinen myyjä joka vakuutti erinomaisesti kaiken.

Rakentaisinko itse talon kodittomalle perheelle koska haluaisin niin kovasti auttaa? En rakentaisi koska pätevyyttä, osaamista ja taitoa ei ole.

Kyllä minulle ainakin on ammatti/tieto taustalla hyvin voimakas merkitys ja tietyissä määrin huolestuttavaa jos ei kaikki välitä pitkän linjan kokemuksesta ja pätevyydestä asioissa. ”Pääasia että ihminen on ihana niin se piisaa” tuntuu olevan monelle se juttu. Riittääkö tämä? Minulle ei riitä vaikka tärkeä, arvostettava ja iso ominaisuus onkin.

Ja loppuun, tottakai jokainen lähtee jostain mutta silloin ollaan ikäänkuin ruohonjuuritasolla hankkimassa osaamista ja kokemusta pitkään ja sitten jos taito ja kokemus piisaa on ehkä syytä miettiä voiko tulla niin sanotusti isosti esille (tarkoitan mm. opettamista, mentorointia, julkista kanavointia tms.). Ja tässäkään ei silti pelkät hyvät aikeet piisaa. Täytyy olla kyky jota kutsutaan Jumalan lahjaksi (mm. Lille Lindmäen ja Allison DuBois:in sanoja lainatakseni).