Vähän laittaa miettimään...


 

Noniin. Jos ja kun on tiedossa henkisellä alalla henkilö joka useita ihmisiä ”ammatikseen” ohjaa/opettaa/valmentaa/kurssittaa tms ja jonka kokemus ja tausta on vähäpätöinen, niin onko tämä hyvästä? Sellainen jonka kokemus kokonaisuudessaan on ihan pari, kolme, neljä vuotta ja sitä ennen hänellä ei joko mitään tai juurikaan mitään otetta ole ollut henkisiin tai yliaistillisiin asioihin, niin onko luotettava? Miten ihmeessä näitä henkilöitä voi toimia ohjaajana tms? Eikö tämä ole jo aika pelottavaa?

Jos katsotaan että pari kolme vuotta on ollut ylipäänsä tietoinen että henkimaailma on edes olemassa niin on tämä suoraan sanottuna hullua että kyseinen henkilö ryhtyy hyvänen aika muiden edelläkävijäksi tai ohjaajaksi. Tällaisella ajalla ei missään ammatissa tai alassa voi ylentää itseään siihen asemaan. Ei missään nimessä. Sellaisella historialla ajallisesti ei voi ohjata, valmentaa, mentoroida muita vaikka olisi mikä. Ja tiedättekö kun näitä on todella paljon jotka toimii näin. Yhtäkkiä elämässä hoksataan että ”ompas tylsää, mitä sitä keksisi, jaa voisipa ryhtyä valmentamaan tai kurssittamaan.” Tai ylipäänsä ryhtyä henkisen alan ammattilaiseksi noin vain päätöksellä. Joo ei. Siis järkyttävää. Ja sitten pian ollaankin jo kanavoimassa ”ammattilaisena” kaikkea paskaa jopa julkisesti.

Parissa, kolmessa, neljässä vuodessa voi saada mahdollisesti (ei välttämättä mutta mahdollisesti) hyvääkin otetta asioista ja ymmärrystä omaan elämään syvemmin ym. Mutta asia on aivan toinen että tullaan esille sillä taustalla ja kokemuksella mikä on ja aletaan hommiin mukamas muiden hyväksi on karua.

Tämä henkisyyden ala on monille vain bisnes ja muoti ilmiö ja täälä pyörii kaikenlaista huuhaata liiaksi. Miksi ihmeessä? Ihan voin sanoa että ei ainakaan valon asialla olla. Mä toivon että tämä vielä tasoittuu ja oikeat alan ammattilaiset saa jatkaa rauhassa joilla pitkä historia, taidot, henkiset kyvyt ja kokemus. Niitä on kyllä mutta selkeä vähemmistö.

Jos itse menisin jonkun ohjattavaksi tai luottaisin jonkun edelläkävijän/paremman titteliin, vaatisin ainakin seuraavia asioita:

1. Kokemusta alalta vähintään 10 vuotta. Mielummin enemmän.

2. Kokemusta pitkään vuosia työn parissa hyvin moninaisissa eri tehtävissä ja todella haasteellisissa ja vaikeissa asioissa erittäin laaja alaisesti ja lukemattomia kertoja.

3. Vähintään sata merkittävää asiakaspalautetta asiakastyöstä. Huom vähintään ja merkittävää.

4. Työskentelyä takana itsensä kanssa psykologin tai psykoterapeutin vastaanotolla tiiviisti 2-4 kertaa viikossa (kerta kk ei ole kunnon terapiaa) vähintään kaksi vuotta, mielummin enemmän. Ja tämä oltava tapahtunut yli 30 vuoden iässä kun on ns kunnolla aikuinen eikä joskus nuoruudessa.

Ainakin nämä vaatimukset tulisi täyttyä ennenkuin suostuisin edes ajatella ottavani tosissaan jotakin henkilöä joka toimii useiden ihmisten kanssa ns paremman roolissa. Vaikkakin nämä em. vaatimukset oli lyhyesti osa kuvattuna ja kohta 2 jota voisi avata paljonkin riippuen millaisella alueella henkilö opastaa tms mutta kyllä hyvin laajalta alueelta saa edellyttää joka tapauksessa.

Asioita on monia joita suuresti ihmettelen ja kyseenalaistan näissä piireissä. Tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun näistä puhun. Jo yli kaksi vuotta sitten toin asioita esille.

Jos kuvitellaan kovin rajuja juttuja ihan vain esimerkkinä että tulisi jokin sotatilanne tai jotain muuta kauheaa ja sitten paha astuisi kunnolla esiin kuten negatiivinen henki taso, ulkoavaruuden pahan luokan porukka tai itse piru/demonit, niin miten ajattelet että montako näitä mukamas edelläkävijää silloin on etulinjassa osaamassa ja hommissa ”kädet paskassa” auttamassa ja neuvomassa muita, kanavoimassa ja hommissa pätevillä taidoilla? Mä luulen että ei juuri ketään näistä.

Yksi tunnettu kanavoija/ohjaaja on julkisesti sanonut että pelkää kummituksia. Ja hän on tosiaan nyt sitten henkisenä ihmisenä muuttamassa maailmaa. Ei hyvänen aika. Tämä kenttä on ihan sirkusta